dissabte, 26 de març del 2011

Jardí botànic de Ginebra

El Jardí Botànic de Ginebra té més de 16.000 espècies vegetals, entre les quals hi ha roses, dàlies, plantes medicinals, flors exòtiques i herbes de fàcil cultiu. El seu jardí zoològic posseeix espècies d'ocells exòtics que són tan colorits com les pròpies flors de les plantes del jardí.

El Jardí Botànic, situat en el límit urbà de Ginebra, és una àrea utilitzada per ensenyar botànica i també un espai d'esbarjo local. El 1904, el parc amb totes les seves plantes, arbres, flors, hàbitats especials, hivernacles i un jardí zoològic va ser obert al públic general.

Les espècies vegetals estan disposades de manera temàtica segons hàbitat i proveïdes amb panells informatius. Així hi ha una àrea d'espècies protegides, una altra de plantes útils, una de plantes medicinals i una altra per a plantes de jardí, així com una dedicada només a les flors i una altra a flors exòtiques.

Al zoològic hi ha cérvols dama i antigues races d'animals domèstics en perill d'extinció. Els estanys alberguen ànecs i flamencs i en el "Volière" habiten ocells exòtics com periquitos i papagais. 




 

divendres, 11 de març del 2011

PAPILIORAMA I NOCTURAMA

Els jardins tropicals Papiliorama i Nocturama en Kerzers concentren plantes i animals provinents dels tròpics. El Anthropodarium, té una exposició d'artròpodes, mentre que el Swiss Butterfly Garden està dedicat per complet a les espècies natives de papallones.
A la selva plujosa regna una animada acció durant tot el dia. Un nombre incomptable d'espècies d'animals s'encarreguen de donar vida a la jungla, on creixen igual quantitat d'espècies de plantes. Als jardins tropicals Papiliorama i Nocturama de Kerzers és possible descobrir el fascinant món dels tròpics sense necessitat de volar per la meitat del món.

Aquí viuen més de 1.000 papallones tropicals i rares espècies de colibrí. Al Nocturama, a més, es poden fer peculiars observacions d'animals. Aquí una cúpula especial és la responsable d'atenuar la llum del dia i transformar-la en una nit de lluna plena, mentre que potents llums imiten la llum del sol durant la nit. D'aquesta manera els visitants tenen la possibilitat d'observar durant el dia a animals nocturns, com ara mandrosos, ratpenats, micos nocturns i anacondes durant els seus animats jocs.



         

Staubbachfall

El Staubbachfall és el segon salt d'aigua més alt de Suïssa, amb gairebé 300 metres. A l'estiu, els vents càlids escampen l'aigua en totes direccions provocant la seva polvorització, anomenat amb el nom del rierol.

La cascada Staubbachfall, ubicada als voltants de Lauterbrunnen, és un dels salts d'aigua en caiguda lliure més alt d'Europa, i ha atret l'atenció des de l'Antiguitat tant a romàntics com a amants de la natura. Ella és la font d'inspiració de la poesia de Johann Wolfgang von Goethe "Cant dels esperits sobre les aigües ".

El salt forma part de les 72 cascades de la Vall de Lauterbrunnen i està situat molt a prop d'altres espectacles aquàtics naturals, com les cascades cavades a la roca Trümmelbachfälle. A l'estiu, és possible accedir a les cascades per un petit camí i una galeria que va per les roques. Una sèrie de panells informatius lliuren informació de context de caràcter històric i científic sobre aquest espectacle natural.